Засідання клубу "Чомучок" 5-В

           Італійський поет Ф. Петрарка, якого називають «батьком гуманізму», вважав, що «тільки істинно хороші книги варті того, щоб їх читали. Підживлювати свій розум багатьма книгами без усякого вибору – значить позбавити його власної сили польоту і навіть зовсім згубити його».Слушність цих слів націлює бібліотечних працівників "Лідеру"вирішувати в своїй щоденній роботі ряд непростих завдань:
-Як допомогти дитині у шкільному віці розвинути власні читацькі смаки? 
-Як мотивувати їй необхідність та потребу в читанні?  Адже вплив художніх творів на дитину найчастіше виявляється набагато сильнішим батьківських навіювань, оскільки створює у неї відчуття свободи вибору рішення. Саме тому завідувач бібліотеки Плотнікова О.В.намагається створити для школярів ситуацію здивування для того, щоб їм захотілося вгамувати свій інтерес, а отже обов'язково взяти в руки книгу.
      Так, засідання клубу "Чомучок"-це справді хороша ідея, як налаштувати у дитини допитливість через науково-популярну та енциклопедичну літературу. Виявляється, що через відомі речі, які нас оточують у повсякденному житті, школяра можна занурити у світ невідомого та нового для нього. А йще -це чудова можливість зацікавити його енциклопедичними виданнями, науково-популярними новинками. А також підказка шляху до джерела інформації.
          Інтелектуальна розминка для "чомучок" 5-В допомогла учням критично оцінити рівень власних можливостей, а йще переконатися  у правдивості сократівського меседжу: "Я знаю те, що я нічого не знаю!" Тому п'ятикласники залюбки відкривали для себе безмежний світ науки в номінаціях "Природа", "Історія", "Техніка".



Немає коментарів:

Дописати коментар