Семінар-практикум шкільних бібліотекарів

11 грудня 2019 року на базі НВК «Лідер» відбувся семінар-практикум шкільних 
бібліотекарів міста на тему 
«Маркетингові комунікації в практиці роботи 
шкільної бібліотеки».
Відкрила семінар методист бібліотечних фондів Олійник Г.М., яка ознайомила присутніх з програмою семінару та зупинилася на основних завданнях, що стосувалися теми зібрання.
Завідувачка бібліотеки ліцею Плотнікова О.В. привітала гостей закладу та запропонувала їм елемент біліотерапії. З теплими словами звернулися до «хранительок дива людського творіння-книги» ведучі Марія Бойко та Андрій Клячко (11 клас) Створити позитивний настрій у присутніх допомогли юні актори Діана Шпаченко (7-Б клас) та Артур Чуприна (4-А клас), Артем Корсакевич, Шураєв Даниїл (ІІ-М курс) та Софія Артеменко (5-А клас) зі своїм пісенним подарунком. Емоційні виступи учнів вдало доповнив спецвипуск відеоновин із бібліотеки «Лідера».
В теоретичній частині семінару Галина Олійник акцентувала увагу на нормативній базі шкільної бібліотеки та зробила огляд бібліотечних новин.
Ірина Гичка, завідувач бібліотеки Смілянського НВК гімназії імені Сенатора розкрила особливості проведення STEAM-орієнтованих заходів в бібліотеці НУШ. Людмила Бондаренко, бібліотекар школи №4 виступила з презентацією періодичного електронного журналу-інновації «Бібліотечний вісник» №4.
Практична частина семінару була присвячена темі «Маркетингові комунікації в роботі шкільного бібліотекаря». З презентацією на тему «Маркетинг в шкільній бібліотеці-вимога часу» виступила Олена Плотнікова, в ході якої розкрила івент-форми із практики роботи бібліотеки ліцею, а також провела майстер клас по застосуванню хмарних сервісів у роботі з сучасними читачами. В ході практичної роботи учасники семінару працювали в конструкторі LearningApps. Бібліотекар Ірина Рак познайомила присутніх з інтернет-ресурсом для створення хмари слів.
Підсумки проведення семінару підвела методист бібліотечних фондів міського методичного кабінету Галина Олійник.                    
       
      


1 коментар:

  1. Шкільні бібліотекарі ліцею високоефективно підготувались та навчили колег використовувати у роботі маркетингові комунікації та хмарні сервіси.

    ВідповістиВидалити