Мистецтво змінює світ

        Сучасне мистецтво часто не визнають, бо просто не розуміють. У випадку з вуличним ще й тому, що воно балансує на межі дозволеного, а іноді зовсім її перетинає. Багатьом графіті на стінах міських будівель чи в підземних переходах здаються вандалізмом і хуліганством. Це правда якщо говорити про безглузді написи на парканах. Але ми не про це.
В умовах війни шкільна бібліотека продовжує залишатися фактором безпеки, творчої співпраці, національного та громадянського єднання. Тому в рамках проєкту «В колі однодумців», започаткованого бібліотекарями ліцею «Лідер» Оленою Плотніковою та Іриною Рак, відбувся бібліоланч «Мистецтво змінює світ». І на цей раз гостею творчого зібрання була професійна художниця із Харкова Тетяна Литвин, яка познайомила ліцеїстів з популярним в молодіжному середовищі мистецтвом стріт-арт, що в буквальному перекладі означає «вуличне митецтво».
В ході діалогу з ведучою заходу О. Плотніковою художниця торкнулася історії виникнення стріт-арту, познайомила присутніх з кращими доробками вітчизняних та зарубіжних майстрів, розповіла про соціальну значимість стріт-арту, а також провела для учасників заходу, учнів 5-10 (класні керівники О. Рибаченко, А. Туреннко, Ю. Битько, І. Кірієнко ) елемент майстер-класу по виготовленню шаблонів.
Тепла, гостинна атмосфера зустрічі завершилася переглядом книжкової виставки, присвяченій сучасним напрямкам в мистецтві, а також невимушеним спілкуванням між учасниками заходу за чашкою гарячого чаю з печивом.
                                            

                                        

                            



Немає коментарів:

Дописати коментар