Мандрівка у світ цікавого та невигаданого

        Мистецький бібліовояж «Українська пісня, що об’єднала народи та часи», організований та проведений з ініціативи книгинь ліцею «Лідер» (О.Плотнікової, І.Рак) для учнів 6-А класу (класний керівник Л. Миколенко), був присвячений 100-річниці виконання «Щедрика». А перетворити його у справжню мандрівку в світ цікавого та невигаданого зуміли завідувач бібліотеки Олена Плотнікова та відома краєзнавиця і журналістка телестудії «Тясмин» Юлія Харченко, які взяли на себе ролі гідів.
В ході подорожі учні дізналися про таємницю української щедрівки, яка в музичній обробці талановитого композитора М. Леонтовича перетворилася в світовий хіт, а згодом-у Різдвяну колядку, відому в Америці та Західній Європі як «Колядка дзвонів».
Пізнавальний та творчий характер подорожі визначили інтерактивні та ігрові вправи («Інтерв’ювання», «Асоціативне гроно», «Бюро історичної довідки», «Документальна хроніка»). Запропоновані О.Плотніковою форми роботи допомогли учням усвідомити етнографічне та історичне підґрунтя відомого «Щедрика» та зрозуміти, чому у Різдвяній колядці ні слова немає про зиму. На завершення першої частини мандрівки «Щедрик» прозвучав у виконанні Маші Курпас (4-А).
А от із яскравими постатями на мапі історії Смілянщини та їх внеском у творення світової слави «Щедрика» учасників заходу познайомила місцева дослідниця-журналістка Ю. Харченко.
Символічним підсумком бібліовояжу стали «солодкі» бонуси для юних пізнайок від гості Ю.Харченко у вигляді цукерок «Ластівка».


Немає коментарів:

Дописати коментар