Єднаймося заради миру!

За вікном осінь, щедра та ошатна, але непередбачувана та примхлива.     Вона то ніжить своїм теплом, то холодить вітром з дощем. Однак надзвичайно лагідна й привітна. А ще спонукає до роздумів, мрій, нових планів та творчих ідей. 

         Саме тому Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек-2022 розпочався в ліцеї «Лідер» творчим проєктом «В колі однодумців». Авторами та організаторами бібліоланчу стали завідувач бібліотеки Олена Плотнікова та бібліотекар Ірина Рак.  Креативність проєкту криється в його меті: продемонструвати поліфункціональність шкільної бібліотеки, привернути увагу громадськості, учнів, вчителів, представників творчих професій міста до бібліотеки, як творчого простору, та фактору безпеки, співпраці, національного та громадянського єднання та нової генерації українців в умовах Нової української школи, що повністю відповідає гаслу Місячника: «В нас єдина мета-Україна свята, нездоланна ніким і ніколи».            

Тому першою гостею бібліоланчу стала доцент Університету сучасних знань м. Київ, кандидат філологічних наук, член національних Спілок журналістів і краєзнавців України Любов Миколаївна Дяченко-Лисенко. В своєму виступі науковиця обґрунтувала місію шкільної бібліотеки в умовах воєнного стану та відмітила потужність започаткованого проекту. На завершення пані Люба вручила шкільній бібліотеці подарунок від товариства письменників, книгу Василя Василашка, лауреата літературної премії ім. Л.Українки, «Чесний Лис» та висловила своє враження від рідкісних видань, які привернули її увагу.

Господині бібліоланчу, О. Плотнікова та І. Рак., подякували гості за її шанобливе ставлення до шкільних бібліотек, за її цінні рекомендації та бажання до подальшої співпраці.

Започаткований проект, на думку самих авторів, є маленьким внеском у велику справу перемоги над ворогом.

Немає коментарів:

Дописати коментар