Книги, які випромінюють світло

       
    Талановита письменниця, сонячна людина, відважна жінка-Лариса Ніцой. Нещодавно її ім'я засвітилося в сузір'ї дитячих письменників і знайшло надзвичайно велику кількість прихильників серед дітей та дорослих.
       Її  казки почали виходити окремими виданнями зовсім недавно, у 2008-му, – і звідтоді з’являються одна за одною. Гарні, ошатні книжки, любовно оформлені Оленою Рощею чи Арсеном Джанік’яном. Їх приємно брати в руки і роздивлятися разом із маленькими слухачами. Їх цікаво читати. 
    Письменниця, громадська діячка. Народилася 17 березня 1969 року на Кіровоградщині в родині лікаря та вчителя. 1991 року здобула освіту в Кіровоградському педагогічному інституті. Працювала вчителькою української мови та літератури в місцевій загальноосвітній школі. 1998 року переїхала до Києва, де активно взялася за громадську й політичну діяльність. 
Літературна діяльність Лариси Ніцой тісно пов’язана з освітянською та громадською активністю. Письменниця ініціювала чимало соціальних і культурних проектів: щорічний круглий стіл «Книга на захисті дитячої душі», Всеукраїнський рух «Дорослі читають дітям», Всеукраїнська акція «Почитай мені, татку!», «Тиждень читання для дітей».
           Ларисі Ніцой добре відома психологія дитячої душі, тому невипадково її казки  так полюбилися юним читачам. А нещодавно юні лідерці мали чудову нагоду зустрітися з письменницею в затишному приміщенні міської дитячої бібліотеки. Учні 4-А, 5-А, 6-А класів почули цікаві історії про те, як народжувалися сюжети її нових казок і мали чудову нагоду купити книги, в яких авторка залишила свої щирі побажання.
     Бібліотекарі ліцею висловлюють глибоку подяку учням 5-А класу (класний керівник Денщиков Ю.В.) та їх батькам за подаровану бібліотеці книгу Л. Ніцой "Неслухи і вередулі".


Немає коментарів:

Дописати коментар